The future of work

KUD Mreža (Slovenië), Projekthaus Potsdam-Babelsberg (Duitsland), Zaaigrond filmproducties en kunstenaars Julij Borstnik (SIovenië) en Abel Heijkamp (Nederland) hebben financiële steun gekregen van het European Cultural Fund (ECF) om een documentair samenwerkingsproject te maken met de werktitel: “The Future of Work”.

Het documentair samenwerkingsproject “The Future of Work” richt zich op de uitdagingen van drie arbeidsmarkten: Slovenië, Duitsland en Nederland. Wat zijn veranderingen in de alledaagse strategieën om handel te bedrijven? Wat betekent het om flexibel te zijn? In wat voor omstandigheden zullen wij in de toekomst werken?

Het project is een resultaat van een discussie tussen de Nederlandse kunstenaar Abel Heijkamp en een Sloveense kunstenaar uit Slovenië Julij Borštnik. Zij zullen kijken naar de verschillen en de overeenkomsten tussen het oude Oost Duitsland, het oude Joegoslavië en westerse landen zoals Nederland.

Het project ‘the future of work’ zal drie korte films produceren over lokale situaties in de landen Slovenië, Duitsland en Nederland. Een vierde documentaire geeft een inzicht in de structurele verandering in leef en woon situaties vanuit een Europees perspectief.

Dit zal resulteren in vier korte documentaires die worden gepresenteerd op de website www.thefutureofwork.eu.  De bedoeling hiervan is om werkenden aan elkaar te (her)verbinden en een constructief debat te voeren over de toekomst van ons werk. De website en de films zullen gepresenteerd worden in de lente van 2015 in alle drie landen.

Bekijk hier de trailer ‘Alles Flex?’